Må rejser være min hobby?

Anbefaling: Lao Barbecue, Luang Prabang, Laos

Jeg brugte mit sabbatår på at undervise i Luang Prabang, Laos. Jeg boede i den lille buddhistiske by i fire måneder og syntes derfor at jeg er mere end egnet til at give nogle anbefalinger videre. Den første er noget så eksotisk som en omgang barbecue.

Lao BBQ

Jeg vil først og fremmest anbefale alle som overhovedet besøger Laos at prøve Lao BBQ. Det er lidt en blanding af en raclette som vi kender herhjemme fra og en hotpot som vi kender fra det asiatiske køkken. Ved hvert bord er der et lille bål med gløder, hvor der placeres hvad der ligner et dørslag som er vendt på hovedet – dette er din grill. Rundt i kanten af denne dims er der en rende hvori man får en lækker bouillon. Idéen er, at man på toppen af grillen steger man sit kød og i renden laver man sig en lækker suppe med nudler, grøntsager og æg. Samtidig løber fedt og saft fra kødet ned i suppen og skaber at fantastisk måltid.

IMG_3386

Vi venter spændt på at grillen varmer op. Samtidig bliver der smeltet svinefedt henover risten – for smag og for at kødet ikke brænder fast.

IMG_3388

Udover kød og grøntsager, fik vi også små skåle med Chilipasta (Jaew Bong), syltet ingefør og stegte hvidløgsflager. I den lille kedel er der ekstra bouillon til suppen.

IMG_3389

Lao BBQ – IN ACTION

Jeg prøvede Lao BBQ tre forskellige steder. Ved Mekong floden er der den mest turistede version, hvor der er en stor buffet hvor man henter de ønskede ingredienser til sin grill. Hvis du krydser “Bamboo bridge” (den med lys i som kun er oppe i dry season), så kommer du over til reasturanten Dyen Sabai  som servere mange lækre ting, men hvor hotpot og Lao BBQ også er på menuen. Deres BBQ er lækker og kødet er gode udskæringer, men jeg syntes personligt at det var lidt dyrt i forhold til det generelle prisniveau i Laos.

Det sted som jeg vil anbefale at prøve Lao BBQ hedder Khem Khan Sin Dad og er rigtig godt. Det ligger ned mod Nam Khan på Kingkitsarath Road og er derfor allerede mindre turistet end ved Mekong floden. Det ser lidt små primitivt ud, men er super hyggeligt. Man får en tallerken med kød og en kurv med grønt og æg, og så er det ellers bare at gå i gang. Det kræver at man kan styre et par spisepinde, men ellers kræver det ikke de store madlavningsevner. Inkl. i prisen får du som afslutning på måltidet, også en banan (de små som de har i Asien), som du kan spise som den er – eller grille over de sidste gløder. Personalet er rigtig flinke, kan ok engelsk og hjælper gerne en igang. Alt i alt en rigtig god oplevelse, som jeg vil anbefale til alle som besøger byen.

Skærmbillede 2015-02-19 kl. 11.12.54

Som jeg husker det, så ligger det cirka der hvor pilen er. Adresser er ikke noget man går sindsygt meget op i, i Laos – så det er svært at give ydeligere instrukser. Følg evt. linket på Tripadvisor for flere billeder (vær opmærksom på, at pilen på deres kort ikke er korrekt).

Prisniveau

50.000 kip (40 kr.) for grill nok til 2 (med mulighed for at tilkøbe ekstra kød/grøntsager)

10.000 kip (7,5 kr) for stor Beerlao

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må rejser være min hobby?